در بعضا روایات هم یکی از اصحاب درباره بیماری خودش یا دیگری سخن می نماید و امام بر پایه سخن او سویق و نیز روش مصرفش را سفارش می کند. مثلا می اقتدار چهار سویق گندم، جو، سنجد و عدس را با هم ادغام کرد تا سویق کامل بدست آید. شاید به جهت اولین توشه که اسم این طعام را میشنوید احساس عجیبی نسبت به آن پیدا بکنید ولی بها غذایی بالا و استفاده از آن در رژیمهای غذایی خاص و یا برای اشخاص در بازههای وقتی مختص همانند زنان باردار، ما را مجاب خواهد کرد تا از آن بیشتر بدانیم. و شفای کسی می باشد که آن را خورده . امام درست گو (ع) می فرمایند: اسقیه السویق والسکر فإنه ینبت اللحم ویشد العظم؛ به او (کودک) سویق اهمیت شکر بده، چون گوشت را می رویاند و استخوان را تقویت می کند.(4) اما فقط در آیتم کودکان سویق ملازم اهمیت شکر عالی است و برای مردان خوب وجود ندارد زیرا سرد می باشد و فعالیت جماع (قوای جنسی) را قلیل می کند.در روایتی از فردی به نام خضر آمده است: کنت عند أبی عبد الله (ع) فأتاه رجل من أصحابنا، فقال له: یولد لنا المولود فیکون منه القلة والضعف فقال: ما یمنژ من السویق؟! فانه یشد العظم و ینبت اللحم؛ نزد امام راستگو (ع) بودم، مردی از اصحاب ما نزد امام آمد و عرض کرد فرزندان ما هنگامی متولد می شوند نقص و ضعف دارند، امام فرمودند چرا سویق به کارگیری نمی کنید، چون استخوان را تقویت می کند و سویق ادغام چاقی ممتاز گوشت می رویاند. مثلاً اگر چاقی یا لاغری به قلیل کاری یا این که پرکاری غده تیروئید مربوط می شود، یا به جهت بیماری خاصی دارو مصرف می شود، یا شخص بیماری گوارشی دارد، کلیدی مشورت پزشک معالج سویق را مصرف کند.سویق یک غذای بهشتی و هدیه جبرئیل به جهت بشر است . به اشخاصی که چاق هستند یا این که دیابت دارا هستند سویق جو می دهیم و به اشخاص لاغر سویق گندم می دهیم، سویق جو قوی می کند و سویق گندم چاق می نماید و هردو باهم نیز توانا می نماید هم چاق.عن علی بن سلیمان: أکلنا عِندَ الرِّضا برعلیه السلام رُووسا فَدَعا بِالسَّویقِ، فَقُلتُ: إنّی قَدِ امتَلأتُ. ابن الأثیر، علی بن محمد، الکامل فی التاریخ، بیروت، دار صادر، بیتا. به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سَویق، یا همان آرد حبوبات گونه های متمایز دارد از سَویق جو گرفته تا گندم و عدس که هر کدام به جهت خود خواص خودشان را دارد و به راحتی می توان آنها در خانه تهیه و تنظیم کرد. برای تهیه سویق سیب نخست بایستی سیب را ورقورق کرد و آن را خشک کرد آنگاه آن را آسیاب کرد و بعد از آن آن را در ماهیتابه یا این که دستگاه تفت داد تا جایی که رنگ آن تغییر تحول کند، به جهت خشککردن خوبتر هست از آفتاب به کارگیری شود البته میتوان از دستگاه هم استفاده کرد، در روایات به سیب لبنانی تأکید شده اما می توان از هر گونه سیبی به کار گیری کرد، برای پوست سیب چندان تعریف و تمجید نشده و سبب ساز ابتلا به آپاندیس میگردد اما ممکن است درصورتیکه خشک شود و تفتداده شود مشکلی نداشته باشد. درصورتیکه شما این نوشته را تحسین می کنید، مایلید داده ها بیشتری در گزینه سویق تپل کننده کودک بدست آورید به تارنما ما مراجعه کنید.