فرآورده همین درخت در آخرها تابستان مهیا برداشت می شود و دانه های درخشان و زرد در ساقه هایی مانند ارزن خارج می آیند. امروزه از گزانگبین های گیاهی نظیر عسل، انگبین علفی(گز علفی) و ترنجبین استعمال می شود. همین گیاه خواص مختلفی داراست که برخی خواص آن به گز هم منتقل می شود. به علت برداشت بی رویکرد این گیاه پشه ای که ادله اصلی ساخت گزانگبین بوده میباشد رو به انقراض رفته می باشد به همین استدلال دیگر صمغ گزانگبین در گیاه وجود ندارد. این گیاه را اهمیت نام های گز خوانسار، انگبین گون، ترنجبین اصفهان، شهد پارسی هم می خوانند. از صمغ و یا شهد آن در تهیه گز به کار گیری می شود. گزینه توجه متقلبین قرار گرفته و اشکال بی کیفتی گز را روانه بزار کرده اند و چون انواع متفاوتی گز در بازار وجود دارااست و همینطور مارک های متفاوت میباشند که در این عرصه عمل می کنند. رشته گزسازی مملو از دهها نکته و رشته ریزودرشت میباشد که جز سختکوشی و استعداد و ممارست نمیتواند به این راحتی، کسی را مدرس کند. صادرات همین سوغاتی با ارزش برای اولی بار در مقطع آغا محمد خان قاجار انجام شده است. اولاً در صورتی که لفاف پوشش گز، بازشده باشد خوب تر می باشد به جهت محافظت در فریزر، آن را درون پلاستیک قرار دهیم.ثانیاً حدود نیم ساعت قبل از مصرف، آن را از یخچال خارج کرده و در دمای اتاق قرار دهیم. قدمت این سوغاتی دوستداشتنی به ۴۵۰ سال قبل بر می گردد. این ترسیم هنوز هم در اصفهان پا بر جا می باشد و در ایام قبل از عید باستانی یکی از از نامرتب ترین مکان ها فروشگاه های گز می باشد. بهترین گز پسته ای، از شیرینی های سنتی اصفهان میباشد که هم گزینه دقت کشور های دور و نزدیک قرار گرفته. هر توریستی که به اصفهان مهاجرت می کند محال است از همین شیرینی بهشتی سوغاتی به مملکت خود نبرد. گز اصیل را هم که نرم و در عین هم اکنون ترد است، می بایست از قدیمیهای بازار خرید زیرا آزمون خویش را پس داده، گز بد دستت نمیدهند و در استعمال از مغز پسته و بادام کم نمیگذارند. حالا آنکه مصرفکنندگان سنتی، برحسب مدل عادت و سلیقه بر اساس اطمینان بیشتر، طبق معمول به خرید گز آردی اقدام مینمایند. از دیگر موارد قابل توجه در خرید کردن بهترین گز اصفهان دسته بسته گز اصفهان ماشین بندی آن است.