مزاج ماش


مزاج ماش

خواص ماش از نظر امام رضا (ع) - باشگاه خبرنگاران
در توصیه های پزشکی اسلامی آمده است که اگر ماش را با پوست بپزید و بخورید، برای درمان اسهال مفید است ، ولی برای لینت مزاج دانه های پوست کنده ی آن را باید مصرف کرد. ضمن آنکه مصرف آش ماش سردردهای شدید و آبریزش بینی ناشی از سرماخوردگی را درمان می کند و سرفه و تب را تسکین می بخشد و ضماد ماش پخته با سرکه 

سرد مزاجید یا گرم مزاج؟ تاثیر مزاج در شخصیت افراد - ام اس سنتر

خامه ، پنیر و کشک برای افراد بلغمی مزاج مضر است. ترشیجات ، سرکه ، شور ، برنج سفید ، ماکارونی ، عدس ، سیب زمینی ، چای ، قهوه ، نسکافه ، انواع نوشابه های گاز دار ، آب یخ ، میوه جات ترش و کال، نارنگی، کیوی، گرمک، خیار پوست کنده ، گوجه فرنگی ، قارچ ، کدو خورشتی ، ماش ، جو ، سوپ جو ، آش جو ، آش رشته ، گوشت 

حبوبات و مزاج آن ها - طرح قرآنی لالای فرشته
حبوبات و مزاج آن ها. صحیح ترین روش استفاده از حبوبات تركیب آن ها با یكدیگر به نسبت درست است بهترین روش طبخ حبوبات استفاده از آرام پز و یا پخت با حرارت كم است.
ماش, سرد و خشك, 1, زیره، میخك، انار ترش، سماق، آب ترشك، روغن بادام، تخم كافشه، زنجبیل، دارچین، فلفل، مصطكی خردل. نخود سبز, سرد و تر, 1, آویشن، دارچین، 

خواص ماش و طرز تهیه جوانه ماش - مینو

بدن ما را تأمین کرده و برای تقویت اعصاب و بینایی مفید است. ماش برای افرادی که دچار ضعف و ناتوانی هستند بسیار مفید است. ضماد ماش پخته با سرکه برای درمان اگزما و امراض جلدی مفید است. اگر ماش را با پوست بپزید و بخورید، برای درمان اسهال مفید است، ولی برای لینت مزاج دانه های پوست کنده آن را مصرف کنید.

خواص داروهای گیاهی - خواص ماش
خواص ماش. من ماش هستم ( پیران و صاحبان مزاج سرد و کسانی که در معده شان رطوبت زیاد است باید مرا همراه با ادویه مثل دارچین . فلفل . زنجبیل . خردل میل نمایند . ايرانيان قديم به من «مچ» مي گفتند و اعراب آن را معرب كرده، به صورت ماش در آمدم. زادگاه اوليه من ايران و نوع ديگرم در هندوستان است. با اينكه يكي از حبوبات امروزي جز در آش ماش كه يكي 

سلامت - طبع غذا ها-جمشید خدادادی
٨-لوبيا كشاورزي(كپسولي) كمي گرم وتر. ٩-عدس سرد و خشك. ١٠ -دال عدس گرم و خشك. ١١ -گندم گرم وتر. ١٢ -جو سرد وتر. ١٣ -چاودار(جو دوسر) معتدل. ١٤ -ماش سرد و خشك
و مقداري سبزيجات تازه و كمي كشك سالم به آن اضافه كنيم. اين غذا را حداقل هفته اي يك تا دو بار ميل كنيد. مزاج مغزهاي گياهي. ١-بادام هندي گرم و خشك. ٢- گردو گرم و خشك.

مزاج شناسی 2-3 - مزاج شناسی ساده - بلاگفا
گرم و تر: گندم - لوبياها. گرم و خشك: نخود – لپه – جو دوسر يا چاودار. سرد و خشك: باقلا خشك – جو – ذرت – عدس – ماش - ارزن. سرد و تر: باقلا تازه – نخود سبز. مزاج برنج بستگي به محل كشت آن دارد. اقسام برنج اكثرا سرد هستند. برنج شمال كه داراي آب و هواي مرطوب است سرد و تر و برنج مناطق كويري سرد و خشك مي باشد. برنج مناطق گرمسير هم سرد 

لیست غذاهای سرد مزاج و گرم مزاج - آسمونی
۲۵- ماش پلو : سرد. ۲۶- استانبولی :سرد. ۲۷- ته چین :معتدل. ۲۸- کوفته تبریزی : معتدل. ۲۹- کوفته ریزه : گرم. ۳۰- کوفته برنجی : سرد. ۳۱- تاس کباب : گرم. ۳۲- کوکو سبزی : گرم. ۳۳- کوکو سیب زمینی : سرد. ۳۴- کتلت : سرد. ۳۵- شامی :گرم. ۳۶- آش رشته : معتد. ۳۷- آش ساده : سرد. ۳۸- آش دوغ : سرد. ۳۹- آش شعله قلم کار : گرم. ۴۰- اشکنه : گرم.

جدول مواد غذایی و مصلحات آن ها (مواد غذایی با مزاج سرد و خشک) - استاد ... - نارون
مواد غذایی دارای مزاج سرد و خشک و مصلحات آن ها. دسته غذایی, نوع غذا, درجه, مصلح. لبنیات, قره قورت, ۲, انواع فلفل، زیره، سیاه دانه. کشک, ۲, گلنگبین، سیر، نعناع خشک، پونه کوهی. توت ها و بذرهای ملین, بارهنگ, ۲, عسل، مصطکی. تمشک, ۲, عسل. شاه توت, ۱-۲, عسل، آب انار، انار. سبزی ها, ترشک, ۲-۱, شربت ها، رازیانه، شکر 

طبیعت گرمی و سردی غذاها - Tebyan - تبیان
در واقع مفهوم گرمی و سردی غذا آن است که آن غذا، گرم‌تر یا سردتر از بدن انسان است و بسته به مزاج مصرف‌کننده، تأثیراتی را در بدن فرد ایجاد می‌کند.
نان جو، ماش، باقلا، گوشت مرغ، ماهی، انواع لبنیات (شیر، پنیر، دوغ و ماست)، گوشت گاو، برنج، کدو، اسفناج، ریواس، قارچ، اغلب میوه‌ها، خرفه، تخم کدو، ذرت، کشک، مرغ 

خواص ماش - بیتوته
از این رو بهتر است در دوران رژیم لاغری حداقل هفته ای یک بار از ماش استفاده شود چون بسیار زود هضم و غیر نفاخ است و به علت دارا بودن ویتامین A و D نیازهای بدن ما را تأمین می کند و برای تقویت اعصاب و بینایی مفید است. خواص درمانی ماش. خواص ماش اگر ماش را با پوست بپزید و بخورید، برای درمان اسهال مفید است ، ولی برای لینت مزاج 

گرم مزاج هستید یا سرد مزاج؟ - جام جم آنلاین
شاید وقتی این اسم‌ها را می‌خوانید با خود بگویید که مزاج افراد دارای دو خصوصیت گرم و سرد است و چه ارتباطی به صفرا، سودا، خون و بلغم دارد، اما باید بدانید نام‌های
خیار، هندوانه، جو، ماش، باقلا، ذرت، زرشک، انواع لبنیات، کدو، ریواس، قارچ، تمبرهندی، گوجه‌سبز، چغاله بادام، گیلاس، کاهو، آلو، انار، سرکه و آب یخ اشاره کرد.

طب سنتی - خواص ماش
كسانی كه یبوست دارند و می خواهند از ماش استفاده كنند بهتر است ابتدا ماش را قدری تفت داده سپس بلغور كرده پوست آن را بگیرند آن گاه غذا درست كنند. 19. برای اعضای بدن كه خواب رفته و بی حس شده است با ضماد پخته ماش مالش دهید. 20. برای درمان كک مک پودر ماش را با عرق مورد مخلوط كرده به صورت ضماد بگذارید. 21.

کدام غذا با کدام ماده خورده شود بهتر است؟
***جو =سرد و خشک =رازیانه،انیسون،روغن گیاهی ***ذرت =معتدل و خشک =روغن گیاهی ***عدس =سرد و خشک =مرزه،روغن بادام،سرکه،گلپر،روغن کنجد،پونه،زعفران ***گندم =گرم و معتدل =شیرینی های طبیعی ***ماش =سرد(مایل به خشک)=زیره،میخک،سماق،روغن بادام،زنجبیل،دارچین،فلفل مزاج برخی میوه ها: ***نام میوه = طبع = 

مزاج ماش – توده
كليه لبنيات فوق العاده سرد بوده و براي افرادي كه از مزاج سردي برخوردار هستند مضر ميباشد. چون داراي كلسيم هستند نحوه استفاده از آنها را بيان ميكنيم. از بين مواد لبني كشك بيشترين كلسيم را داشته و توصيه ميشود هفته اي يك الي دوبار آش جو وكشك مرغوب استفاده شود. بهتر است در صورت استفاده از ماست از چكيده آن 

گرم مزاج هستید یا سرد مزاج؟ - عصر ایران
متخصصان طب سنتی می‌گویند چهار مزاج گرم و خشك، سرد و خشك، سرد و‌تر، گرم و‌ تر است كه در آرامش روان و تن ما نقش موثری را بازی می‌كند. از نظر آنها
ارزن ، ازگیل ، انار ترش ، تمبر هندی ، جو ، ذرت ، ریواس ، زرشک ، سرکه ، سنجد ، شاه بلوط ، گشنیز ، گیلاس ، لیمو امانی ، لیمو ترش ، لیمو شیرین ، ماش ، نارنج ، نشاسته ، ولیک غذاهای سرد و تر 

انواع حبوبات و غلات و مزاج آن ها - نواندیشان
لپه, گرم و خشک, کتیرا. اقسام لوبیا, گرم و تر, دارچین،زنجبیل، خردل، زیره،نمک روغن زیتون، اویشن،فلفل، پختن با گوشت حیوان جوان. ماش, سردو خشک, 1, زیره، میخک ، انار ترش سماق، اب ترشک، روغن بادام، تخم کافشه، زنجبیل، دارچین، فلفل ، مصطکی خردل. نخود سبز, سرد و تر, 1, آویشتن، دارچین، زنجبیل، فلفل سیاه.

بایگانی‌های خواص ماش - دکتر الهام اختری
آش‌ماش، با خواصی موافق همه مزاج‌ها · دکتر الهام اختری آذر ۹, ۱۳۹۶ 0. ماش ملکه حبوبات است. ماش (مختصری تفت داده شده و پوست گرفته؛ یک و نیم پیمانه) جوی بی‌پوست نصف پیمانه کلم برگ سفید یک…

مزاج انواع خوراكي ها 2 - برتر ياب|مرجع كامل ازدواج و مشاوره | برتر ياب|مرجع ...
مزاج حبوبات وغلات. نخود: گرم و خشک. لوبیاسفید: معتدل. لوبیاچیتی: معتدل. لوبیاقرمز: معتدل. لوبیاچشم_بلبلی:معتدل. عدس: سرد و خشک. دال عدس: معتدل. گندم: گرم و تر. جو: سرد و تر. جودوسر: معتدل. ماش: گرم. لپه: گرم و خشک. برنج ایرانی: معتدل. مزاج لبنیات. ماست: سرد و تر. شیر: کمی سرد و تر. کره: سرد و تر. دوغ: خیلی سرد و تر.

چگونگی اصلاح مزاج - راسخون
مصلحاتی که مزاج آنها، ضد مزاجِ مواد اصلی استفاده شده است؛ مثلاً ماست مزاج سرد و مرطوب دارد و افراد بلغمی و سوداوی که دارای مزاج سرد هستند، باید آن را با خوراکی هایی
ماش. سرد و مایل به خشک. زیره، میخک، آب انار ترش، سماق، آب زرشک، روغن بادام، زنجبیل، دارچین، فلفل، خردل. نان گندم. گرم و خشک. رازیانه، سیاه دانه، کنجد.

طب سنتی و اسلامی - انواع حبوبات و غلات و مزاج آن ها
دارچين،زنجبيل، خردل، زيره،نمك روغن زيتون، اويشن،فلفل، پختن با گوشت حيوان جوان. ماش. سردو خشك. 1. زيره، ميخك ، انار ترش سماق، اب ترشك، روغن بادام، تخم كافشه، زنجبيل، دارچين، فلفل ، مصطكي خردل. نخود سبز. سرد و تر. 1. آويشتن، دارچين، زنجبيل، فلفل سياه. نخود. گرم و خشك. 1. خشخاش زيره شويد، كنجبين ساده گلنگبين 

مزاج غذاها-لیست غذاهای سرد مزاج و گرم مزاج - خانومی
درادامه لیستی از غذاهای سرد مزاج و غذاهای گرم مزاج را برای آگاهی بیشتر شما قرار داده ایم. loobia-polo-khanoumi. غذاهای با طبع سرد. لیست غذاهای سرد مزاج: کوفته برنجی : سرد. باقلا پلو : سرد. زرشک پلو : سرد. آلبالو پلو : سرد. لوبیا پلو : سرد. کلم پلو : سرد. رشته پلو : سرد. ماش پلو : سرد. عدس پلو : سرد. استانبولی :سرد.

ماش - آفتاب
ماش از غذاهای تابستان و بهار در مناطق حاره وبرای صاحبان مزاج گرم است. زیرا مسكن حرارت و حدت و التهاب صفرا وخون است. ماش مقوی اعصاب و نیروی دید چشم است و برای سردردهای گرم و تبهای گرم و حاد و امراض كلیه نافع است. پخته پوست گرفته ان با روغن بادام خونساز است و اگر با برگ خرفه ، كاهو ، جو پوست گرفته ، سرمق 

غذاهاي مضر و مفيد براي انواع مزاج ها - عصر ایران
تمام مواد لبني، مانند شير، ماست، دوغ، كره، سرشير، خامه، پنير و كشك براي افراد بلغمي مزاج مضر است. ترشيجات، سركه، شور، برنج سفيد، عدس، سيب زميني، آب يخ، انواع نوشابه هاي گاز دار، چاي، قهوه، نسكافه، سوپ جو، آش جو، ميوه جات ترش و كال، نارنگي، كيوي، گرمك، خيار پوست كنده، قارچ، ماش، جو، گوشت گاو و گوساله، 

طب سنتی؛ خواص ماش و ماش پلو - آپارات
مخبر در این ویدئو دکتر مریم علینقی زاده متخصص طب سنتی درباره خواص ماش و ماش پلو نکاتی بیان می کنند/شبکه سوم سیما/ برنامه طبیب ***انجمن علمی طب سنتی ای.


در توصیه های پزشکی اسلامی آمده است که اگر ماش را با پوست بپزید و بخورید، برای درمان اسهال مفید است ، ولی برای لینت مزاج دانه های پوست کنده ی آن را باید مصرف کرد. ضمن آنکه مصرف آش ماش سردردهای شدید و آبریزش بینی ناشی از سرماخوردگی را درمان می کند و سرفه و تب را تسکین می بخشد و ضماد ماش پخته با سرکه 

خامه ، پنیر و کشک برای افراد بلغمی مزاج مضر است. ترشیجات ، سرکه ، شور ، برنج سفید ، ماکارونی ، عدس ، سیب زمینی ، چای ، قهوه ، نسکافه ، انواع نوشابه های گاز دار ، آب یخ ، میوه جات ترش و کال، نارنگی، کیوی، گرمک، خیار پوست کنده ، گوجه فرنگی ، قارچ ، کدو خورشتی ، ماش ، جو ، سوپ جو ، آش جو ، آش رشته ، گوشت 
حبوبات و مزاج آن ها. صحیح ترین روش استفاده از حبوبات تركیب آن ها با یكدیگر به نسبت درست است بهترین روش طبخ حبوبات استفاده از آرام پز و یا پخت با حرارت كم است.
ماش, سرد و خشك, 1, زیره، میخك، انار ترش، سماق، آب ترشك، روغن بادام، تخم كافشه، زنجبیل، دارچین، فلفل، مصطكی خردل. نخود سبز, سرد و تر, 1, آویشن، دارچین، 

بدن ما را تأمین کرده و برای تقویت اعصاب و بینایی مفید است. ماش برای افرادی که دچار ضعف و ناتوانی هستند بسیار مفید است. ضماد ماش پخته با سرکه برای درمان اگزما و امراض جلدی مفید است. اگر ماش را با پوست بپزید و بخورید، برای درمان اسهال مفید است، ولی برای لینت مزاج دانه های پوست کنده آن را مصرف کنید. خواص ماش. من ماش هستم ( پیران و صاحبان مزاج سرد و کسانی که در معده شان رطوبت زیاد است باید مرا همراه با ادویه مثل دارچین . فلفل . زنجبیل . خردل میل نمایند . ايرانيان قديم به من «مچ» مي گفتند و اعراب آن را معرب كرده، به صورت ماش در آمدم. زادگاه اوليه من ايران و نوع ديگرم در هندوستان است. با اينكه يكي از حبوبات امروزي جز در آش ماش كه يكي 
٨-لوبيا كشاورزي(كپسولي) كمي گرم وتر. ٩-عدس سرد و خشك. ١٠ -دال عدس گرم و خشك. ١١ -گندم گرم وتر. ١٢ -جو سرد وتر. ١٣ -چاودار(جو دوسر) معتدل. ١٤ -ماش سرد و خشك
و مقداري سبزيجات تازه و كمي كشك سالم به آن اضافه كنيم. اين غذا را حداقل هفته اي يك تا دو بار ميل كنيد. مزاج مغزهاي گياهي. ١-بادام هندي گرم و خشك. ٢- گردو گرم و خشك. گرم و تر: گندم - لوبياها. گرم و خشك: نخود – لپه – جو دوسر يا چاودار. سرد و خشك: باقلا خشك – جو – ذرت – عدس – ماش - ارزن. سرد و تر: باقلا تازه – نخود سبز. مزاج برنج بستگي به محل كشت آن دارد. اقسام برنج اكثرا سرد هستند. برنج شمال كه داراي آب و هواي مرطوب است سرد و تر و برنج مناطق كويري سرد و خشك مي باشد. برنج مناطق گرمسير هم سرد 
۲۵- ماش پلو : سرد. ۲۶- استانبولی :سرد. ۲۷- ته چین :معتدل. ۲۸- کوفته تبریزی : معتدل. ۲۹- کوفته ریزه : گرم. ۳۰- کوفته برنجی : سرد. ۳۱- تاس کباب : گرم. ۳۲- کوکو سبزی : گرم. ۳۳- کوکو سیب زمینی : سرد. ۳۴- کتلت : سرد. ۳۵- شامی :گرم. ۳۶- آش رشته : معتد. ۳۷- آش ساده : سرد. ۳۸- آش دوغ : سرد. ۳۹- آش شعله قلم کار : گرم. ۴۰- اشکنه : گرم. مواد غذایی دارای مزاج سرد و خشک و مصلحات آن ها. دسته غذایی, نوع غذا, درجه, مصلح. لبنیات, قره قورت, ۲, انواع فلفل، زیره، سیاه دانه. کشک, ۲, گلنگبین، سیر، نعناع خشک، پونه کوهی. توت ها و بذرهای ملین, بارهنگ, ۲, عسل، مصطکی. تمشک, ۲, عسل. شاه توت, ۱-۲, عسل، آب انار، انار. سبزی ها, ترشک, ۲-۱, شربت ها، رازیانه، شکر 
در واقع مفهوم گرمی و سردی غذا آن است که آن غذا، گرم‌تر یا سردتر از بدن انسان است و بسته به مزاج مصرف‌کننده، تأثیراتی را در بدن فرد ایجاد می‌کند.
نان جو، ماش، باقلا، گوشت مرغ، ماهی، انواع لبنیات (شیر، پنیر، دوغ و ماست)، گوشت گاو، برنج، کدو، اسفناج، ریواس، قارچ، اغلب میوه‌ها، خرفه، تخم کدو، ذرت، کشک، مرغ 
از این رو بهتر است در دوران رژیم لاغری حداقل هفته ای یک بار از ماش استفاده شود چون بسیار زود هضم و غیر نفاخ است و به علت دارا بودن ویتامین A و D نیازهای بدن ما را تأمین می کند و برای تقویت اعصاب و بینایی مفید است. خواص درمانی ماش. خواص ماش اگر ماش را با پوست بپزید و بخورید، برای درمان اسهال مفید است ، ولی برای لینت مزاج 
شاید وقتی این اسم‌ها را می‌خوانید با خود بگویید که مزاج افراد دارای دو خصوصیت گرم و سرد است و چه ارتباطی به صفرا، سودا، خون و بلغم دارد، اما باید بدانید نام‌های
خیار، هندوانه، جو، ماش، باقلا، ذرت، زرشک، انواع لبنیات، کدو، ریواس، قارچ، تمبرهندی، گوجه‌سبز، چغاله بادام، گیلاس، کاهو، آلو، انار، سرکه و آب یخ اشاره کرد. كسانی كه یبوست دارند و می خواهند از ماش استفاده كنند بهتر است ابتدا ماش را قدری تفت داده سپس بلغور كرده پوست آن را بگیرند آن گاه غذا درست كنند. 19. برای اعضای بدن كه خواب رفته و بی حس شده است با ضماد پخته ماش مالش دهید. 20. برای درمان كک مک پودر ماش را با عرق مورد مخلوط كرده به صورت ضماد بگذارید. 21. ***جو =سرد و خشک =رازیانه،انیسون،روغن گیاهی ***ذرت =معتدل و خشک =روغن گیاهی ***عدس =سرد و خشک =مرزه،روغن بادام،سرکه،گلپر،روغن کنجد،پونه،زعفران ***گندم =گرم و معتدل =شیرینی های طبیعی ***ماش =سرد(مایل به خشک)=زیره،میخک،سماق،روغن بادام،زنجبیل،دارچین،فلفل مزاج برخی میوه ها: ***نام میوه = طبع = 
كليه لبنيات فوق العاده سرد بوده و براي افرادي كه از مزاج سردي برخوردار هستند مضر ميباشد. چون داراي كلسيم هستند نحوه استفاده از آنها را بيان ميكنيم. از بين مواد لبني كشك بيشترين كلسيم را داشته و توصيه ميشود هفته اي يك الي دوبار آش جو وكشك مرغوب استفاده شود. بهتر است در صورت استفاده از ماست از چكيده آن 
متخصصان طب سنتی می‌گویند چهار مزاج گرم و خشك، سرد و خشك، سرد و‌تر، گرم و‌ تر است كه در آرامش روان و تن ما نقش موثری را بازی می‌كند. از نظر آنها
ارزن ، ازگیل ، انار ترش ، تمبر هندی ، جو ، ذرت ، ریواس ، زرشک ، سرکه ، سنجد ، شاه بلوط ، گشنیز ، گیلاس ، لیمو امانی ، لیمو ترش ، لیمو شیرین ، ماش ، نارنج ، نشاسته ، ولیک غذاهای سرد و تر 
لپه, گرم و خشک, کتیرا. اقسام لوبیا, گرم و تر, دارچین،زنجبیل، خردل، زیره،نمک روغن زیتون، اویشن،فلفل، پختن با گوشت حیوان جوان. ماش, سردو خشک, 1, زیره، میخک ، انار ترش سماق، اب ترشک، روغن بادام، تخم کافشه، زنجبیل، دارچین، فلفل ، مصطکی خردل. نخود سبز, سرد و تر, 1, آویشتن، دارچین، زنجبیل، فلفل سیاه. آش‌ماش، با خواصی موافق همه مزاج‌ها · دکتر الهام اختری آذر ۹, ۱۳۹۶ 0. ماش ملکه حبوبات است. ماش (مختصری تفت داده شده و پوست گرفته؛ یک و نیم پیمانه) جوی بی‌پوست نصف پیمانه کلم برگ سفید یک… مزاج حبوبات وغلات. نخود: گرم و خشک. لوبیاسفید: معتدل. لوبیاچیتی: معتدل. لوبیاقرمز: معتدل. لوبیاچشم_بلبلی:معتدل. عدس: سرد و خشک. دال عدس: معتدل. گندم: گرم و تر. جو: سرد و تر. جودوسر: معتدل. ماش: گرم. لپه: گرم و خشک. برنج ایرانی: معتدل. مزاج لبنیات. ماست: سرد و تر. شیر: کمی سرد و تر. کره: سرد و تر. دوغ: خیلی سرد و تر. مصلحاتی که مزاج آنها، ضد مزاجِ مواد اصلی استفاده شده است؛ مثلاً ماست مزاج سرد و مرطوب دارد و افراد بلغمی و سوداوی که دارای مزاج سرد هستند، باید آن را با خوراکی هایی
ماش. سرد و مایل به خشک. زیره، میخک، آب انار ترش، سماق، آب زرشک، روغن بادام، زنجبیل، دارچین، فلفل، خردل. نان گندم. گرم و خشک. رازیانه، سیاه دانه، کنجد. دارچين،زنجبيل، خردل، زيره،نمك روغن زيتون، اويشن،فلفل، پختن با گوشت حيوان جوان. ماش. سردو خشك. 1. زيره، ميخك ، انار ترش سماق، اب ترشك، روغن بادام، تخم كافشه، زنجبيل، دارچين، فلفل ، مصطكي خردل. نخود سبز. سرد و تر. 1. آويشتن، دارچين، زنجبيل، فلفل سياه. نخود. گرم و خشك. 1. خشخاش زيره شويد، كنجبين ساده گلنگبين 
درادامه لیستی از غذاهای سرد مزاج و غذاهای گرم مزاج را برای آگاهی بیشتر شما قرار داده ایم. loobia-polo-khanoumi. غذاهای با طبع سرد. لیست غذاهای سرد مزاج: کوفته برنجی : سرد. باقلا پلو : سرد. زرشک پلو : سرد. آلبالو پلو : سرد. لوبیا پلو : سرد. کلم پلو : سرد. رشته پلو : سرد. ماش پلو : سرد. عدس پلو : سرد. استانبولی :سرد. ماش از غذاهای تابستان و بهار در مناطق حاره وبرای صاحبان مزاج گرم است. زیرا مسكن حرارت و حدت و التهاب صفرا وخون است. ماش مقوی اعصاب و نیروی دید چشم است و برای سردردهای گرم و تبهای گرم و حاد و امراض كلیه نافع است. پخته پوست گرفته ان با روغن بادام خونساز است و اگر با برگ خرفه ، كاهو ، جو پوست گرفته ، سرمق 
تمام مواد لبني، مانند شير، ماست، دوغ، كره، سرشير، خامه، پنير و كشك براي افراد بلغمي مزاج مضر است. ترشيجات، سركه، شور، برنج سفيد، عدس، سيب زميني، آب يخ، انواع نوشابه هاي گاز دار، چاي، قهوه، نسكافه، سوپ جو، آش جو، ميوه جات ترش و كال، نارنگي، كيوي، گرمك، خيار پوست كنده، قارچ، ماش، جو، گوشت گاو و گوساله، 
مخبر در این ویدئو دکتر مریم علینقی زاده متخصص طب سنتی درباره خواص ماش و ماش پلو نکاتی بیان می کنند/شبکه سوم سیما/ برنامه طبیب ***انجمن علمی طب سنتی ای.

شايد اين مطالب را هم دوست داشته باشيد